Magnifying glass Close
Partner van Inkoperscafé

NZa: 'Substitutie, innovatie en preventie noodzakelijk voor inkoopcontracten in 2020'

In de contracten voor 2020 moeten ziekenhuizen en zorgverzekeraars concrete afspraken maken omtrent betaalbare en toegankelijke zorg, zo geeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan op de site van Nevi. Van zowel zorgaanbieders als zorgverzekeraars is er een inspanning nodig om de gezamenlijk ingestelde doelen in het hoofdlijnenakkoord te halen.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Inkoop vandaag - meer complex, maar wel interessanter

In het afgelopen decennium heeft een focus op zaken als technologie en het milieu het beroep oneindig veel meer voldoening gegeven, zegt Peter Smith, consultant en auteur van het boek A Procurement Compendium. Een terugblik geeft Smith een idee hoe problemen en prioriteiten voor inkoopprofessionals in die tijd zijn veranderd, zo vermeldt hij op Supply Management.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Relatiemanagement 'belangrijker' dan inkoop

Inkoop moet gericht zijn op relatiebeheer om waarde toe te voegen aan organisaties, in plaats van puur gericht op het inkopen. Dat meldt Supply Management, in gesprek met Nikki Rowbottom, hoofd van het Supply Chain Management bij de ‘British Library’. Volgens Rowbottom is er de afgelopen tien jaar meer aandacht besteed aan inkoop dan aan contractmanagement binnen de publieke sector.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Kostenbesparing is niet langer topprioriteit bij inkoop

Voor een duurzame supply chain moet naast de kosten maatschappelijk verantwoord ondernemen op de inkoopagenda staan. Tijdens een sustainability summit van SAP Ariba in Barcelona was er veel aandacht voor hoe je niet alleen de eerste, maar ook de tweede en derde tier monitort en aanzet tot verbetering. Zo is te lezen op de site van Supply Chain Magazine.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Zorgkantoren investeren in ontwikkeling zorginkoper

Onder leiding van koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn zorgkantoren de opleiding ‘Inkopen op kwaliteit in de langdurige zorg’ gestart. Ruim 100 medewerkers, verspreid over alle zorgkantoren, nemen het komende jaar deel aan deze opleiding om zich verder te ontwikkelen als zorginkoper.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Inkoop kan bijdragen aan minder voedselverspilling

Overheden, bedrijven en boeren moeten volgens een rapport van het World Resources Institute (WRI) nieuwe maatregelen nemen om ‘een inefficiënt voedselsysteem te herstellen’ vanwege slecht voedselbeheer en niet-flexibele inkoopvereisten. Dit schrijft journalist Lucy Patchett op de Britse website Supply Management. Volgens het WRI zelf zijn betere inkoopprocedures nodig voor een duurzamer voedselbeheer.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Zakelijke inkopers bestellen massaal online

Waren consumenten al jarenlang gewend om online aankopen te doen, zakelijke inkopers zijn zich steeds meer in deze trend aan het verdiepen. Dit blijkt uit de eerste B2B E-commerce Markt Monitor, een grootschalig onderzoek naar het gedrag en de voorkeuren van zakelijke online bestellers in de B2B e-commerce van Thuiswinkel.org en PostNL, vermeldt op Supply Chain Magazine. Bijna 40 procent van zakelijk Nederland heeft het afgelopen jaar een online bestelling geplaatst voor het bedrijf.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Tweede leven door circulair inkopen

Hoewel het circulair – en losmaakbaar bouwen nog in de startfase verkeert, vond er begin dit jaar de opening van het eerste circulaire viaduct van Nederland plaats. Voor de publieke opdrachtgevers is circulair bouwen de sleutel om hun CO2-voetafdruk te beperken en moedigen de verandering naar circulair inkopen aan. Publieke werken en gebouwen veroorzaken namelijk ongeveer een kwart van hun CO2-uitstoot. Door die werken en gebouwen circulair te ontwerpen, in te kopen en te realiseren, zijn de componenten en materialen hoogwaardig her te gebruiken, zo meldt Cobouw

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Jaarlijks Golf-event verbindt inkopers uit Nederland én België

Golf, een sport die wereldwijd bekend staat om het hoge business gehalte waarbij het niet zozeer om het (golf)spel gaat maar waarbij vaak ook belangrijke informatie wordt uitgewisseld over de verdeling van inkoopbudgetten. Eigenlijk een plek waar de moderne professionele inkoper ook thuis hoort.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Hoe ziet een datagestuurde aanpak van inkoop eruit?

Thomas Crawford is groep inkoopmanager bij farmaceutische onderneming Almac Group. Hij vertelt op de website van het Britse Supply Management hoe Almac data-analyse integreert in haar inkoopprocessen. “Inkoopprocessen genereren meer gegevens dan processen bij iedere andere afdeling van een bedrijf”, aldus Crawford. “Van leveranciersinformatie tot transactiegeschiedenis en alles daartussenin, zijn inkoopactiviteiten zeer getraceerd, gereguleerd en gedocumenteerd.”

(meer…)
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres