Magnifying glass Close
Partner van Inkoperscafé

Wereldwijde inkoop-als-een-servicemarkt verwachte waarde van 9,3 miljard

Volgens het rapport van Grand View Research zal de wereldwijde inkoop-als-een-servicemarkt naar verwachten $9,3 miljard waard zijn tegen 2025. De markt zal van 2019 tot 2025 met 7,3 procent per jaar groeien. Dit is vooral te wijten aan de snelle toename van digitale technologieën, zoals het opnieuw ontwerpen van zakelijke supply chains, en zal de manier waarop de inkoopfunctie waarde levert, verandert. Supply Management bericht hierover. 

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Groei Europese economie nadert nulpunt

Voor de derde maand achter elkaar lijkt de economie van de eurozone in november nauwelijks meer te zijn gegroeid. Zo blijkt uit een afname van de inkoopmanagersindex PMI van Bureau IHS Markit van 50,6 in oktober naar 50,3. Het gaat om een tweemaandelijks dieptepunt. Wel wijst een score boven de 50 nog op een toename van activiteiten. Hierbij is Frankrijk een positieve uitschieter onder de grote eurolanden, omdat de industrie en dienstensector er nog steeds groeien. Zo meldt FD.nl.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Vertrouwen tussen kopers en leveranciers cruciaal om sociale doelen te bereiken

Samenwerkingspartnerships met leveranciers zijn de sleutel tot succes bij het werken aan sociale doelen. Volgens Padmini Ranganathan, wereldwijde vicepresident van risico- en duurzaamheidsoplossingen bij softwarebedrijf SAP Ariba, was een “ontwikkelingsmentaliteit” in plaats van “handhavingsmentaliteit” nodig om uiteenlopende problemen aan te pakken, zoals gedwongen arbeid of verpakkingsontwerp. Dit vertelt zij aan Supply Management.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Handelsgesprekken tussen China en VS verlopen stroef

De financiële markt hoopt al maanden dat de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten ten einde komt. De handelsoorlog, dat ruim anderhalf jaar geleden begon, creëert onzekerheid, handelsbelemmeringen en heffingen die de economische groei afremmen, zo meldt Business Insider.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Grote vrachtwagenbedrijven komen inkoop-jointventure overeen

De Japanse truckfabrikant Hino en Traton, het moederbedrijf van onder meer MAN en Scania, zijn een joint-venture aangegaan om zo tot synergievoordelen op inkoopgebied te komen. Deze inkoop-jointventure richt zich op een breed terrein aan onderdelen en technologieën waarvoor de twee bedrijven inkoopcontracten afsluiten. Hino en Traton denken met dit partnerschap hun invloed in Europa en Azië te vergroten, wat moet leiden tot een groter leveranciersbestand. Dit valt te lezen op de site TTM.nl.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Franse en Britse autoserviceketens bundelen inkoopkrachten

Het Franse autoservicebedrijf Mobivia, dat onder meer eigenaar is van de Belgische ketens Auto5 en Midas en het Duitse ATU, en het Britse Halfords gaan samenwerken op inkoopgebied. Zo verwachten de twee bedrijven dat ze goedkoper auto-onderdelen kunnen leveren. Het betreft vooral producten uit China en andere Aziatische landen waar de ondernemingen al eigen inkoopcentrales hebben. Dit meldt Automobielmanagement.nl.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Multinationals verdacht van inkoop foute palmolie

Greenpeace zegt bewijs in handen te hebben dat Unilever dit jaar palmolie inkocht van oliepalmplantages waar gerechtelijke onderzoeken lopen wegens illegale branden. Uit de nieuwe analyses van Greenpeace International zou blijken dat ook andere multinationals als Nestlé en Procter & Gamble zich hier schuldig aan maken, zo meldt Nieuwe Oogst.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Bedrijven ‘stagneren’ vooral in duurzaamheid van de toeleveringsketen

Bedrijven uit de hele wereld blijven ‘grotendeels stagneren’ in hun inspanningen om de duurzaamheid van de toeleveringsketen te verbeteren, zo blijkt uit het jaarlijkse Global CSR Risk and Performance Index van EcoVadis.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Pentagon kent contract van $10 miljard toe aan Microsoft over favoriet Amazon

Microsoft heeft een omstreden contract gewonnen voor het leveren van de cloudbehoeften aan het Pentagon. Daarbij wordt de grote favoriet Amazon verslagen na een maandenlange competitie. Het contract voor de Joint Enterprise Defense Infrastructure heeft een waarde van 10 miljard dollar (ruim 9 miljard euro) en moet de Amerikaanse strijdkrachten helpen hun internetopslag en onlinetoepassingen op orde te krijgen.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Goederenvervoer door vrachtwagens tussen Nederland en VK daalt

In 2018 ging er 4,6 miljoen ton aan goederen over de weg van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk (VK) en terug. Dit betekende een daling van 5,7 procent ten opzichte van 2017. Zo laten nieuwe cijfers van het CBS zien.

(meer…)
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres