Magnifying glass Close
Partner van Inkoperscafé

Britse staalproducenten betalen 50% meer dan Europese concurrenten

Britste staalproducenten betalen volgens een rapport over de energieprijskloof van UK Steel meer dan 50% meer voor elektriciteit in tegenstelling tot hun Europese concurrenten. Dat meldt Supply Management op haar site. De verschillen in energieprijs tussen de Britse staalproducenten en hun Europese tegenhangers kosten de industrie naar schatting nog een £47 miljoen in vergelijking met Duitsland en £55 miljoen in vergelijking met Frankrijk. Ondanks de dalende groothandelsprijzen in het afgelopen jaar is dit prijsverschil gebleven.

Handelsgroep UK Steel heeft de Britse regering opgeroepen de prijskloof te dichten om te voorkomen dat de ‘aanhoudende hoge’ elektriciteitskosten van de staalproductie ‘het concurrentievermogen’ van de Britse industrie schaden. Vooral het omzetten van grondstoffen in staal vereist een grote hoeveelheid energie en elektriciteit en zorgt, na grondstoffen, voor de grootste kosten. UK Steel spoort de regering dan ook aan om de kostenvrijstellingen voor de industrie te verhogen.

Schadend concurrentievermogen

Gareth Stace, directeur-generaal bij UK Steel, zei: ‘Ons nieuwe rapport toont duidelijk aan dat de Britse staalproducenten systematisch en aanhoudend hogere elektriciteitsprijzen hebben in tegenstelling tot onze concurrenten. Elektriciteit is een van de grootste kosten voor de staalindustrie en het schaadt ons concurrentievermogen dat we consequent veel meer moeten betalen.’ Hij voegt daaraan toe: ‘Dit jaar heeft de ongelijkheid in de staalindustrie 47 miljoen pond gekost, in een tijd waarin de sector al geconfronteerd wordt met grotere marktonzekerheden en handelsproblemen. Dit is niet de tijd om voorzichtig te zijn, maar de tijd om moedig te zijn.’

Partner van Inkoperscafé

Bedrijven moeten gevolgen no-dealbrexit zelf opvangen

Europese ondernemingen hoeven niet te rekenen op extra hulp van de Europese Unie (EU) bij het opvangen van de gevolgen van een no-dealbrexit. Zo meldt AccountantWeek naar aanleiding van een bericht in de Financial Times. Volgens de EU doen bedrijven er verstandig aan om de extra tijd van de Britse uittreding uit de EU tot 31 oktober goed te gebruiken.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Meer Chinese dan Amerikaanse leveranciers Apple

41 van de 200 topleveranciers van Apple zijn gevestigd in China en Hong Kong. De techgigant heeft daardoor voor het eerst meer Chinese dan Amerikaanse en Japanse leveranciers. Het is nog onduidelijk wat voor invloed de Amerikaanse handelsoorlog met China op deze ontwikkelingen gaat hebben.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Inkopen voor een onbestaande eindgebruiker

Bedrijven kopen massaal online advertenties in die steeds vaker slechts door ‘bots’ worden gezien. Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakte in november bekend 8 personen te hebben aangeklaagd die adverteerders voor in totaal 36 miljoen dollar bedrogen hebben. Volgens het raport van de ministerie ontwikkelden de cybercriminelen complexe computerprogramma’s die “succesvol menselijk gedrag nabootsten door clicks, muisbewegingen en social media login-informatie te imiteren.” (meer…)

Partner van Inkoperscafé

Supermarkten VK moeten hamsteren

Britse retailers proberen zo veel mogelijk Europees voedsel in te slaan, nu de kans op een harde Brexit toeneemt. Ze vrezen dat veel producten niet of gebrekkig beschikbaar zullen zijn wanneer de Britten op 29 maart de EU zonder deal verlaten. Morgen wordt duidelijk of het Britse parlement instemt met het Brexit-akkoord van premier Theresa May. (meer…)

Partner van Inkoperscafé

Zware straffen voor Britse ‘vervuilers’

Britse supermarkten en retailers die gebruik maken van moeilijk te recyclen verpakkingen zullen daar een zware prijs voor moeten betalen. De volledige kosten van het verzamelen en recyclen van deze verpakkingen zullen op hun rekening komen. Bedrijven wiens verpakkingen makkelijk recyclebaar zijn hoeven juist minder te betalen. (meer…)

Partner van Inkoperscafé

Brits bedrijfsleven bereidt supply chains voor op harde Brexit

In het Verenigd Koninkrijk groeit de vrees dat Theresa May haar ‘scheidingsverdrag’ niet door het Britse parlement krijgt. Daardoor neemt de kans op een harde Brexit toe, wat toeleveringsketens ernstig kan verstoren. Britse zakenmedia laten dan ook weten dat het bedrijfsleven volop maatregelen treft om voorbereid te zijn op dit, voor hen, minst wenselijke scenario. (meer…)

Partner van Inkoperscafé

Mondelez bant twaalf leveranciers

Palmolieleveranciers van voedselgigant Mondelez hebben in 2016 70.000 hectare aan regenwoud vernietigd. 25.000 hectare zijn verdwenen in Indonesië waar de bedreigde orang-oetans leven, zo stelt Greenpeace in een recent onderzoek. Mondelez laat weten dat het inmiddels actie heeft ondernomen en de samenwerking met twaalf leveranciers heeft stopgezet. (meer…)

Partner van Inkoperscafé

IKEA mengt zich in strijd tegen plastic

IKEA heeft zich aangesloten bij NextWave, een initiatief dat bezig is met de ontwikkeling van een supply chain om oceaanplastic te hergebruiken. IKEA hoopt zich hier mee te positioneren als de eerste commerciële retail keten die gebruik maakt van plastic. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat het in 2020 geen gebruik meer wil maken van wegwerpplastic en in 2030 een volledig circulaire onderneming wil zijn. (meer…)

Partner van Inkoperscafé

Sportindustrie moet inkoopproces professionaliseren

De sportindustrie moet inzicht krijgen in haar gehele toeleveringsketens, haar inkoopprocessen versnellen en zich meer focussen op vraag-gedreven inkoop. Alleen zo kunnen de grote merken zich aanpassen aan de vluchtigheid van moderne sporttrends. Zo stellen Mammut Sports Group en Foursource tijdens de ISPO Digitize Summig, waar de digitale trends in de sportwereld besproken worden.  (meer…)

Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres