Magnifying glass Close
Partner van Inkoperscafé

Blockchain-technologie kan West-Europese bedrijven €406 miljard besparen

Volgens een onderzoek van crypto-nieuwssite Cointelegrap en Insolar, een Zwitsers blockchain-bedrijf, zou het gebruik van blockchain-technologie in de toeleveringsketen West-Europese bedrijven 406 miljard euro kunnen opleveren. Crypto Insiders bericht hierover.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Nieuwe technologieën overwinnen beperkingen en creëren flexibiliteit

Artificial intelligence, slimme assistenten en voorspellende analyses transformeren inkoop. Volgens Richard Hogg op Supply Management maken deze tools het mogelijk end-to-end processen te automatiseren, tijd te besparen en de nauwkeurigheid te verbeteren.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Wat te doen met ‘as is’ in softwarecontracten?

Wie met enige regelmaat een contract voor het gebruik van software onder ogen krijgt, kent de term ‘as is’.  Varianten die tegenwoordig opduiken zijn ‘as is, where is’ en ‘as is, as available’. Waar staan deze termen voor en wat moeten we ermee?

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Boekrecensie Wie niet tech is, is gezien

Als de titel van het boek ‘Wie niet tech is, is gezien’ je enigszins bekend voorkomt, kan dat kloppen. De titel is afgeleid van een uitspraak bij het verstoppertje spelen, waarmee degene die de anderen moet zoeken aankondigt dat hij na het aftellen tot 10 daadwerkelijk komt zoeken. ‘Wie niet weg is, is gezien’ betekende indirect een waarschuwing dat je afviel als je gezien was en het spel niet meer kon meespelen, laat staan winnen. Met die boodschap in gedachte schreef auteur Martijn Vet een super leesbaar boekje over zes technologieën die de wereld (nu al) veranderen en van grote invloed zijn op ons leven en ons werk.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Piraterij bestrijden met inzet van maritieme drones

Drones zijn hot. Maar nog voor de consument ze ontdekte, werden ze al langer gebruikt voor militaire doeleinden. Senior contractmanager Marjo Brink-Koning koopt de ontwikkeling van drones, net als andere innovaties zoals augmented reality en 3D-printing, in voor de Koninklijke Marine. Door het ontwikkeltraject op te delen in stukjes haalt zij het beste uit de markt.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Datagedreven Rijkswaterstaat verandert het inkoopvak

Digitalisering neemt een hoge vlucht, ook bij Rijkswaterstaat. Wat betekent dat voor inkoop en de samenwerking met de markt? Ton van der Veen, directeur Bedrijfsvoering en Inkoop Informatievoorziening bij Rijkswaterstaat, vertelt erover. Zijn directie faciliteert alle inkoop van ICT en data waarmee Rijkswaterstaat haar werk uitvoert: van hardware in datacenters tot software in verkeerscentrales, tunnels, bruggen en sluizen.

(meer…)
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres