Magnifying glass Close
Partner van Inkoperscafé

Britse graanexport neemt sterk af vanwege onzekerheid over brexit

De Britse graanexport naar de Europese Unie (EU) is richting de brexitdeadline sterk gedaald. Handelaren kijken de kat uit de boom of er al dan niet een deal volgt tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de EU. Als die er niet komt, leidt dat mogelijk tot importtarieven. Het VK had in juli en augustus nog veel graan naar de rest van de EU geëxporteerd. Vanwege de warme zomer had het VK mooie gerst- en tarwe- oogsten. De afgelopen weken daalde de hoeveelheid uitgevoerde graan echter snel. Dit berichten het ANP en de Leeuwarder Courant.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Franse bedrijven en douane testen grens bij een no-deal-brexit

Als voorbereiding op een no-deal-brexit heeft de Franse douane een nieuw, slim grenssysteem getest tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Dit gebeurde onder andere samen met de internationale logistieke dienstverlener GEODIS en de Franse chemische multinational Arkema. Zo meldt Supply Chain Magazine.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Nederlandse supermarkten verwachten geen problemen met inkoop na Brexit

Uit een enquête van Distrifood, gehouden onder Nederlandse supermarktketens, komt naar voren dat supermarkten geen problemen rondom inkoop verwachten als de Brexit eenmaal een feit is. De meeste supermarkten hebben weinig Britse producten in het assortiment en kunnen terugvallen op een niet-Brits alternatief als er toch aanvoerproblemen ontstaan. Dat geldt voor Albert Heijn, Plus en Jumbo. Een woordvoerder van Jumbo laat zelfs weten dat de keten geen maatregelen heeft getroffen omdat men de risico’s laag inschat.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

PMI-score VK voorbij kritische grens

Zonder een deal met de EU wordt de Britse economie richting een recessie geduwd. Nieuwe cijfers over de activiteiten van de inkoopmanagers in het Verenigd Koninkrijk wijzen op een teruggang over een breed front, zo meldt het FD. Uit de cijfers van bureau IHS Markit blijkt dat de samengestelde inkoopmanagersindex, ofwel de Purchasing Managers Index (PMI) verder onder de kritische grens van 50 is gezakt. Was dat in augustus nog 49,7, in september zakte het aantal naar 48,8.

(meer…)
Partner van Inkoperscafé

Britse bedrijven steken meer geld in Nederland

Ondernemingen uit Groot-Brittannië investeren vanaf het brexitreferendum in juni 2016 steeds meer in Nederland. Daartegenover daalden de Nederlandse investeringen in het Verenigd Koninkrijk juist. Dit blijkt uit cijfers van het CBS, waarover AccountantWeek bericht. In 2016 investeerden Britse multinationals nog 14 miljard euro in Nederlandse bedrijven. Dit was twee jaar later fors gestegen naar 80 miljard euro. Groot-Brittannië was hiermee vorig jaar zelfs het land dat het meeste geld in Nederland stak. Daarbij investeerden Britse multinationals nooit eerder zoveel in een jaar.

(meer…)
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres