Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Diversiteit van leveranciers bevordert innovatie

Het Amerikaanse ingenieursbureau Cummins vindt diversiteit van leveranciers essentieel voor innovatie. Het bedrijf heeft een innovatie-gateway ontwikkeld waaraan leveranciers kunnen deelnemen via een proces dat meerdere fasen omvat. Dit meldt het Britse vakblad Supply Management.

Cummings heeft de gateway gemaakt om leveranciers op te vangen die anders niet over bepaalde inkoopdrempels heen zouden komen, zoals drie jaar actief moeten zijn of verzekeringseisen. Het gaat daarbij vaak om klein en lokale leveranciers. Denis Ford van Cummins vertelde Supply Management dat innovatie eerder van kleine, behendige en diverse groepen komt dan van grote bedrijven. De afneemstrategie van Cummins is gebasseerd op een systeem van categoriebeheer, zoals IT, vormen van vrachtvervoer, opslag en logistiek.

Markt opschudden
De innovatie-gateway is gebaseerd op verschillende fasen. Het begint met het vaststellen van een behoefte door een team van experts. Deze wordt vervolgens gedefinieerd en verzonden naar het leveringsniveau. Dit gebeurt vaak via overheden, universiteiten en niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) die een relatie hebben met innovatieve leveranciers. “We willen de markt opschudden”, aldus Ford.

Dragons’ Den
Leveranciers kunnen ideeën indienen via een online portaal. Cummings evalueert deze voordat het bedrijf de leveranciers vraagt een uitgebreider voorstel te doen. Een expertpanel beoordeelt vervolgens het idee in de stijl van het tv-programma Dragons’ Den. Daarna volgt een proefperiode bij een vestiging van Cummins. Volgens Ford leidt het proces tot onevenredig veel innovatie.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres