Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Digitalisering supply chains mist focus

Bedrijven willen graag hun toeleveringsketens digitaliseren, maar nemen hier zelden de nodige maatregelen voor. Ook missen ze een lange-termijn focus, waardoor de meeste digitaliseringsprojecten blijven steken in de pilotfase. Dat blijkt uit een onderzoek van Capgemini onder 1001 bedrijven wereldwijd.

Ruim 50% van de bedrijven noemt de digitalisering van hun toeleveringsketen een topprioriteit. 86% van hen is het echter niet gelukt om een digitaliseringsinitiatief op te schalen voorbij de testfase. In Nederland geldt dit voor 78% van de bedrijven.

Prioriteiten
Capgemini stelt dat de meeste grote bedrijven – ruim 80% van de ondervraagde organisaties heeft een omzet van 1 miljard dollar – wel begrijpen dat het belangrijk is om hun toeleveringsketens de digitaliseren en automatiseren. Volgens de onderzoekers hebben zij echter niet de juiste mechanismes en procedures in plaats om hun ideeën hierover te realiseren. Dat komt doordat ze teveel hooi op de vork nemen, en geen duidelijke prioriteiten stellen.

‘Less is more’
Het onderzoek maakt duidelijk dat bedrijven die gefocust te werk gaan betere resultaten boeken. Gemiddeld hebben de ondervraagde organisaties 29 digitaliseringsprojecten lopen die gericht zijn op hun toeleveringsketens. Bedrijven die de digitalisering succesvol doorvoerden, focusten zich echter gemiddeld op slechts zes projecten. Bovendien maakten zij gebruik van vaste procedures om pilotprojecten te evalueren. Deze inspanning loont; 94% van de respondenten die hun digitaliseringsinitiatief hebben opgeschaald stellen dat het tot een omzetstijging heeft geleid.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres