Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Deal tussen Microsoft en overheid van de baan

ANP – De onderhandelingen tussen Microsoft en de overheid over een omstreden mantelcontract zijn afgebroken. Dat bevestigt Robert de Mol. woordvoerder van Microsoft. Verdeeldheid tussen de verschillende departementen lag volgens de zegsman ten grondslag aan het spaaklopen van de onderhandelingen.

Microsoft betreurt het dat de onderhandelingen zijn afgebroken. “Het is effici?nter en doelmatiger als je met ??n partij zaken kunt doen”. zegt De Mol. Microsoft gaat nu apart onderhandelen met de verschillende overheidsinstanties.

Na het bekend worden van de onderhandelingen bleek al snel dat ook tal van andere bedrijven ge?nteresseerd waren om de pc’s bij de overheid – tegen een lagere prijs dan Microsoft – van software te voorzien.

De onderhandelingen tussen Microsoft en de overheid over een mantelcontract ter waarde van 147 miljoen euro leidden bovendien tot forse kritiek. 23 Bedrijven en maatschappelijke organisaties stuurden een open brief om de overheid te wijzen op ‘de negatieve effecten die een dergelijk contract heeft op de softwaremarkt en het innovatieklimaat in Nederland’.

Ook vanuit de Tweede Kamer kwam er kritiek. De linkse oppositie en D66 meenden dat de onderhandelingen met Microsoft haaks stonden op een motie van het GroenLinks-kamerlid Kees Vendrik die in 2002 werd aangenomen. Daarin werd vastgelegd dat de overheid vanaf 2006 gebruik moet maken van software met open standaarden. Ook sprak Vendrik een voorkeur uit voor open-sourcesoftware.

Bron: ANP

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres