Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

De helft van de bedrijven herziet mogelijk hun volledige inkoopstrategie

Bijna de helft (48 procent) van de bedrijven wereldwijd zal hun volledige inkoop- en supply chain-strategie herzien bij een langdurige Covid-19-crisis. Zo blijkt uit wereldwijd onderzoek van adviesbureau Kearney samen met het World Economic Forum onder ongeveer vierhonderd inkoop-, supply chain- en operationsmanagers. Dit bericht het Britse Supply Management.

Veerkracht van de toeleveringsketen
Uit het onderzoek komt naar voren dat 44 procent van de respondenten de transportmethoden aanpast om de continuïteit van de levering te garanderen, terwijl veertig procent prioriteit geeft aan bestellingen voor kritieke voorzieningen en kwetsbare klanten. Volgens Nigel Pekenc, directeur van Kearney, suggereren de onderzoeksresultaten dat de pandemie lopende initiatieven rond de veerkracht van de toeleveringsketen en nieuwe technologieën versnelt. Het gaat dan om multi-sourcing uit verschillende regio’s en het lokaliseren en verkorten van supply chains. De geïnterviewden noemen als prioriteiten onder meer risicobeheer, communicatie en transparantie richting leveranciers, het veilig houden van mensen en het waarborgen van voorzieningen.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.