Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Dalende melkprijzen zorgen voor vertraagde betalingen

Meer dan duizend Britse melkboeren krijgen voorlopig niet betaald voor de melk die ze leveren aan First Milk.[slide] De enorme daling in de prijzen van melk zijn de veroorzaker van de vertraging in de betalingen. Wereldwijd zijn de melkprijzen het afgelopen jaar met ruim 50% gedaald. De oorzaak hiervan is een grote productie door gunstig weer in de VS en Nieuw-zeeland, terwijl de vraag van China afnam en Rusland de import van melkproducten blokkeerde, zo schrijft The Guardian.

In Groot-Brittannië lopen de frustraties verder op, omdat supermarkten verwikkeld zijn in een prijzenoorlog. Melk is hierbij het grootste slachtoffer. Een pak melk van 2,27 liter kost nu slechts £0,89.

Dieptepunt
Als gevolg van de dalende prijzen verlaten steeds meer melkboeren de Britse markt. In december stopten al 60 boeren, aldus National Farmers Union. Het aantal melkboeren telde eind december minder dan 10.000, dat is 50% minder ten opzichte van 2002.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres