Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

DAF trucks high-tech, dankzij global sourcing

Wist je dat er meer software in een truck zit dan in een vliegtuig? En dat een truck zo’n 150.000 km per jaar rijdt? Betrouwbaarheid van onderdelen is dan ook essentieel. Een belangrijk gedeelte van de truck wordt tot stand gebracht samen met leveranciers. Selectie van de juiste leveranciers is dan ook van grote waarde voor DAF.

Jos Smetsers is inkoopdirecteur bij DAF. Hij en zijn team zijn continu bezig om wereldwijd de beste leveranciers te zoeken én te behouden. Samen met zijn collega’s van onder andere productontwikkeling, zorgt hij voor de beste technologie in de trucks, rekening houdend met minimaal brandstofverbruik. Jos Smetsers: “Huidige ontwikkelingen zoals elektrische en hybride trucks of zelfrijdende trucks maken dit werk enorm interessant.” 

Naast interne samenwerking met aanpalende afdelingen wordt er gezamenlijk geïnnoveerd met leveranciers. Jos Smetsers: “Om tot de slimste oplossing te komen nodigen wij leveranciers regelmatig uit. Wat zijn hun ideeën over de toekomst? Welke ontwikkelingen zien zij? Ook geven we aan wat wij belangrijk vinden. We hebben het aantal leveranciers bovendien aanzienlijk gereduceerd om nog meer aandacht aan de strategische relaties te kunnen geven. Dat betaalt zich uit.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres