Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

CPO’s vinden wendbaarheid belangrijker dan kostenbesparing

Uit onderzoek blijkt dat negen op de tien inkoopmanagers wendbaarheid belangrijker vindt dan kostenbesparingen. Het onderzoek vond plaats onder tweehonderd senior inkoop- en sourcingmanagers bij bedrijven met een omzet van 200 miljoen dollar of meer. Zo meldt het Britse Supply Management.

Datagestuurde inkoop
Uit de studie blijkt dat 96% van de CPO’s vindt dat wendbaarheid op de lange termijn belangrijker is dan besparingen. Daarbij is zelfs 42% dit sterk van mening. Het rapport van Wakefield Research voor leveranciersdataplatform Tealbook geeft aan dat inkoopleiders weten dat ze snel moeten handelen en nu actie moeten ondernemen. Dat is niet alleen om de storm van toekomstige verstoringen te doorstaan, maar ook om hun bedrijven te positioneren om te profiteren van leveranciersinnovatie.

Volgens de onderzoekers moeten inkoopleiders niet alleen leren van de moeilijkheden uit het verleden, maar moeten ze zich ook heroriënteren op een nieuw tijdperk van datagestuurde inkoopstrategieën. Verder komt onder andere uit het rapport naar voren dat 72% van de respondenten er bezorgd over is dat hun leveranciersinformatie niet significant is verbeterd tijdens de pandemie. Hierbij is de grootste zorg dat ze innovaties bij leveranciers mislopen (30%).

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link