Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Consumenten kunnen nu hele toeleveringsketen bananen volgen

NEVI meldt dat supermarktketen PLUS, leverancier Fyffes en technologiepartner SIM met blockchain-technologie de toeleveringsketen van bananen transparant maken. Consumenten zien via een QR-code op de bananen welke route deze hebben gevolgd van de bananenplantage naar de supermarkt. Het begin van de keten is één van de zeventien coöperaties in de regio Urabá in Colombia waar de bananen geteeld en geoogst worden. Via de blockchain krijgt de consument ook informatie over de oogstdatum van de bananen, sociaal-maatschappelijke activiteiten en de CO2-uitstoot per schakel in de keten.

Inzet ketenpartners

Als bijdrage aan het afzwakken van klimaatverandering hebben PLUS en partners alle onverpakte bananen klimaatneutraal gemaakt. Ten eerste hebben ze de CO2-voetafdruk in kaart gebracht. In iedere schakel van de keten van de bananen spannen de ketenpartners zich in om de CO2-uitstoot te beperken. Maersk doet bijvoorbeeld zijn best om de CO2-uitstoot van het zeetransport te beperken.

Verder zijn de partners gestart met het gebruik van nieuwe rijpcellen die kunnen zorgen voor een CO2-besparing van 30 procent. De overgebleven uitstoot compenseren ze via duurzame energieprojecten. De samenwerkende partijen verifiëren het hele proces van meten, reduceren en compenseren van de CO2-voetafdruk van de onverpakte bananen jaarlijks volgens het keurmerk Klimaatneutraal Gegarandeerd.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres