Magnifying glass Close

Consultancyreus McKinsey onder vuur

Het onderzoek dat de Amerikaanse overheid voert naar de praktijken van consultancybedrijf McKinsey zet de verhoudingen tussen adviesbureaus en hun klanten wereldwijd op scherp. Een partner van McKinsey zou vertrouwelijke informatie over klanten hebben doorgespeeld aan de oprichter van hedge fund Galleon.

Juryleden hoorden vorige week in een New Yorkse rechtzaal geheime opnamen van telefoongesprekken tussen miljardair Raj Rajaratnam, oprichter van Galleon, en topmensen van McKinsey. Kroongetuige Anil Kumar, voormalig partner van McKinsey, bekende in totaal 2,7 miljoen dollar te hebben ontvangen van Rajaratnam in ruil voor bedrijfsgevoelige informatie van klanten als AMD, Business Objects, Cisco, eBay, Samsung en Spansion.

Schadelijk
De zaak kan bijzonder schadelijk uitpakken voor het grote en prestigieuze McKinsey. Analisten waarschuwen dat als blijkt dat de corruptie systematisch blijkt te zijn, McKinsey kan omvallen. Dit roept vergelijkingen op met het bedrijf Enron, dat in 2001 bankroet ging nadat een grootschalig fraudeschandaal aan het licht kwam.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres