Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Coca-Cola koopt ijsthee duurzaam in

Coca-Cola is in 2018 begonnen met het op de markt zetten van een nieuw ijstheemerk. Fuze Tea, zoals hun ijsthee heet, is gemaakt van duurzaam ingekochte thee. Dit sluit aan op het West-Europese duurzaamheidsplan van Coca-Cola, zo schrijft het frisdrankmerk op hun website.

Volgens Coca-Cola wordt de thee duurzaam ingekocht bij plantages die hun steentje bijdragen aan de lokale gemeenschap. Zo bieden ze bijvoorbeeld werkgelegenheid en scholing. Daarnaast wordt de thee verkocht in 100 procent recyclebare verpakkingen. 

Duurzaamheidsplan
Die duurzame ambities komen terug in het West-Europese duurzaamheidsplan. Belangrijke pijlers zijn suikerreductie, maatschappelijke betrokkenheid en recycling. Een van de doelen van Coca-Cola is om het zwerfafval terug te dringen. Om dit te bereiken, wil het frisdrankmerk onder andere in 2025 100 procent van zijn verpakkingen inzamelen. Daarnaast wordt het gemiddelde gebruik van gerecycled plastic voor PET-flessen ruim verdubbeld.

Doelstellingen
Naast deze hoofdthema’s heeft Coca-Cola ook doelstellingen geformuleerd op het gebied van klimaat, water en de productieketen. Coca-Cola wil tegen 2020 bijvoorbeeld zijn belangrijkste grondstoffen uit de land- en bosbouw voor 100 procent duurzaam inkopen. Ook wil het bedrijf de uitstoot van broeikasgassen door de eigen activiteiten met 50 procent terugdringen. Daarnaast wil het frisdrankmerk de hoeveelheid water die bij de productie wordt gebruikt, met 20 procent reduceren. 

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres