Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Coca-Cola dringt plastic terug

Eind 2019 moeten alle in Nederland geproduceerde Coca-Cola flessen voor 50% uit gerecycleerd plastic bestaan. Volgens Ben Bijnens, directeur bij Coca-Cola Nederland, is de frisdrankproducent daarmee het eerste bedrijf in West-Europa dat zo snel 50% gerecycleerd plastic op de markt zet. Volgens de Europese afspraken moeten plastic flesjes pas in 2025 voor de helft uit hergebruikt plastic bestaan.

Volgens Duurzaam Bedrijfsleven is Coca-Cola al langer bezig met het verminderen van haar plasticgebruik. Tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 wist het bedrijf bijvoorbeeld door te recyclen 42 miljoen duurzame flesjes te produceren uit 10 miljoen ‘normale’ flesjes. Een colafles bestaat op dit moment uit ongeveer 40% gerecycled plastic.

Ambities
Bijnens stelt dat het bedrijf bovendien nog meer groene ambities heeft. Zo wil het 100% van haar verpakkingen kunnen recyclen en moet in 2025 de helft van de verkoopvolume in West-Europa te danken zijn aan caloriearme of calorievrije drankjes. In 2016 gold dat voor 34% van de verkoopvolume. Ook koopt Coca-Cola een groot percentage van haar energie duurzaam in.

Inzichten
Om haar doelstellingen te verwezenlijken wil het bedrijf deze maand met ruim 600 stakeholders, experts en klanten in gesprek. Doordat zij vanuit hun eigen invalshoek naar duurzaamheid kijken hoopt het bedrijf nieuwe inzichten op te doen, onder meer op het gebied van verpakkingen, circulariteit en plastic.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres