Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Cobots steeds populairder op werkvloer

In de industrie werkt 29 procent van de bedrijven al met collaboratieve robots, zogeheten cobots. Zo laten cijfers van het CBS zien. Volgens Reichelt Elektronik Magazine heeft zelfs 95 procent van de beslissers in de industrie interesse in cobots. Er lijkt niet langer sprake van angst dat robots ons werk overnemen. Dit bericht Supply Chain Magazine.

Robbin Mennings is oprichter van het in cobots gespecialiseerde WiredWorkers. Hij stelt dat een cobot is ontworpen om met mensen te werken en niet om mensen te vervangen. Cobots kunnen vervuilde, onveilige, saaie, eentonige of repetitieve taken uitvoeren. Medewerkers houden zo tijd over voor andere zaken, zoals kwaliteitscontroles en onderhoud. Ook bij de montage van een product kan een cobot ondersteuning bieden. Denk aan het vastschroeven van een product, waarna een medewerker een stap verder het product afmaakt.

Voordelen cobots
Mennings vindt dat de angst voor robots, met name cobots, ongegrond is. Doordat medewerkers worden ondersteund, zullen ze volgens hem meer plezier beleven aan het werk dat ze doen. “Het saaie, eentonige werk wordt uitbesteed aan de robot.” Medewerkers houden zo meer tijd over voor creativiteit, initiatief en oplossingsgericht denken. Verdere voorkomen cobots RSI, wat het ziekteverzuim vermindert. Ander voordelen van cobots die Mennings noemt, zijn dat ze gemakkelijk te programmeren zijn en snel gebruiksklaar zijn door een korte installatietijd. Ook kunnen ze op verschillende afdelingen functioneren en werken ze consistenter en nauwkeuriger dan de mens.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link