Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Cobots ondersteunen orderpickers in magazijnen logistieke dienstverlener

In een Nederlands magazijn van logistiek dienstverlener Ceva Logistics werken orderpickers sinds kort samen met robots. Het bedrijf spreekt van ‘cobots’, wat aangeeft dat het om collaboratieve robots gaat. Dit valt te lezen op de site van Supply Chain Magazine.

Integratie met WMS
Ceva Logistics is een transport- en logistiek bedrijf dat in 160 landen actief is. Het bedrijf ziet de inzet van cobots als de volgende grote doorbraak in robotica. Bij Ceva werken vijftien cobots direct naast de orderpickers om daarmee de productie te maximaliseren. Het gevolg is dat de orderpickers in het magazijn nu veel minder meters hoeven te maken. De cobots nemen ook het zware tilwerk over van de mensen. Volgens Bart Beeks van Ceva Logistics wil het bedrijf dat de medewerkers, maar ook de concurrentie en de industrie over vijf jaar vinden dat Ceva goed voor haar mensen zorgt, het goed doet in lean en innovatie stimuleert. De cobots zijn volledig geïntegreerd met het warehouse management systeem (WMS) en zijn flexibel en schaalbaar. Ceva benadrukt dat dit garant staat voor een maximale ‘pick output’.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres