Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

CIO’s vinden toeleveringsketens software kwetsbaar

Uit wereldwijd onderzoek van cyberveiligheid-softwarebedrijf Venafi onder 1000 chief information officers (CIO’s) blijkt dat maar liefst 82 procent van de respondenten denkt dat hun organisatie kwetsbaar is voor cyberaanvallen op software-toeleveringsketens. Dat is te lezen op Managersonline.nl.

Meer securitycontroles
Door de transitie naar cloud-native en de door DevOps toegenomen snelheid van software-ontwikkelingen zijn de uitdagingen bij het beschermen van de software-toeleveringsketens aanzienlijk complexer geworden. CIO’s maken zich steeds meer zorgen over de mogelijk ernstige verstoringen van de bedrijfsvoering, omzetderving, informatiediefstal en schade voor klanten, waarvoor succesvolle aanvallen op de software-toeleveringsketen kunnen zorgen. Acties die CIO’s overwegen, zijn meer securitycontroles (68 procent), actualiseren van de beoordelingsprocessen (57 procent), uitbreiding van het gebruik van code signing (56 procent) en kritischer kijken naar de herkomst van open source bibliotheken (47 procent).

Bron: Managersonline.nl

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.