Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Chiptekort lijkt een blijvertje

Door een chiptekort lagen autofabrieken de laatste tijd regelmatig stil. Toeleveranciers komen hierdoor ook in de problemen. Stefan Hartung van electronicabedrijf Bosch denkt dat het chiptekort voorlopig de wereld nog niet uit is. Hij vreest een structureel probleem. Zo meldt Supply Chain Magazine op basis van een bericht in het FD.

De Duitse industrie heeft meer dan ooit behoefte aan hoogwaardige micro-elektronica. Hartung, die bij Bosch verantwoordelijk is voor mobiliteit, noemt het in het FD een kettingreactie. Duitse autofabrieken bouwen auto’s niet af, waardoor toeleveranciers als Bosch ook in problemen komen. Het elektronicaconcern heeft ook last van chiptekorten bij de productie van veel huishoudelijke apparatuur en keukenapparaten. Volgens Hartung zijn de economische effecten van de pandemie en de chiptekorten vergaand. Hij waarschuwt dat deze nog lang zullen voortduren. Hartung hoopt op een beetje verlichting in het vierde kwartaal.

Structureel chiptekort
De timing van het chiptekort is ook zeer ongelukkig. Autofabrikanten bouwen steeds meer elektrische auto’s met besturingssystemen die vol halfgeleidertechnologie zitten. Hartung stelt dat hierdoor sprake is van een structureel tekort aan chips. Daarnaast speelt de explosief gestegen vraag naar auto’s na de coronacrisis een rol. Als enige oplossing ziet Hartung het bouwen van veel meer fabrieken, die er niet zomaar staan.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link