Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Chipschaarste zit autofabrikanten dwars

Vanwege chiptekorten denkt General Motors dit jaar 1,5 miljard tot 2 miljard dollar minder winst te maken. Ook autofabrikanten zoals Volkswagen, Toyota en Fiat Chrysler hebben last van knelpunten in de toeleveringsketen van chips. Dit bericht Nevi.

Het tekort heeft drie oorzaken. Ten eerste moeten fabrieken van leveranciers nu achterstanden inhalen omdat ze een tijd dicht waren door de coronacrisis. Op de tweede plaats is de vraag naar chips sterk gestegen door de technologische ontwikkeling van autosystemen. Daarnaast benadrukken chipfabrikanten dat zij hun capaciteit al maanden vooraf inplannen en dat de autofabrikanten vanwege de coronacrisis zelf hun chipbestellingen verlaagden.

Leveringstekorten
Leveranciers zoals het Nederlandse NXP Semiconductors dat autochips levert en het Duitse Infineon Technologies, hebben volgens Reuters op de chip-schaarste gereageerd met het verhogen van de productie en de prijzen. De Duitse auto-onderdelenproducent Continental stelt dat tekorten in heel 2021 kunnen blijven bestaan. Het bedrijf verwacht dat de vereiste extra volumes pas over zes tot negen maanden beschikbaar zijn.

Bron: Nevi

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.
close-link