Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Chinese lockdowns ontregelen toeleveringsketens computerproducenten

Computerproducenten zoals Apple, Dell en Lenovo hebben veel last van de langdurige, strenge lockdowns in steden in China. Dit zorgt waarschijnlijk voor een behoorlijke vertraging van de levering aan de consument. Zo meldt Supply Chain Magazine.

De Chinese overheid heeft veel havens, fabrieken en kantoren in grote steden gesloten om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus te voorkomen. Dit heeft de wereldwijde toeleveringsketens opnieuw verstoord. Pegatron, een leverancier van Apple, legde zijn fabrieken in Shanghai en Kunshan stil. Verder moest bijvoorbeeld ook het Chinese Quanta Computer de productie stoppen. Dit bedrijf produceert zo’n 75 procent van alle Macbooks wereldwijd. Verder zijn er vertragingen bij laptopproducent Compal Electronics, die modellen van Dell en Lenovo maakt.

Containerschepen

De gevolgen van de huidige lockdowns zijn onzeker, omdat er ook grote Chinese steden zijn zonder sluitingen en omdat China ook voorzichtig weer wat versoepelt. Techzine.nl bericht dat Apple de productie ook kan opvoeren in fabrieken in Shenzhen, die wel gewoon open zijn. Shanghai kent al vanaf begin april een strenge lockdown, hoewel er ondertussen weer voorzichtig wat versoepelingen plaatsvinden. Bijkomend probleem is dat in de haven van Shanghai, de grootste van de wereld, honderden containerschepen stilliggen. Dat betekent dat de levering van veel goederen en grondstoffen de komende tijd weer stevig vertraagd gaat worden.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.