Magnifying glass Close

Chinees heeft vertrouwen in westerse producten

Producten uit Nederland zijn steeds meer in trek bij Chinezen. Chinese handelaren slaan producten in Nederland in, om ze in eigen land met een flinke winst te verkopen. Vooral kinderartikelen zijn erg in trek.

Chinese websites zoals Taobao.com, de Chinese variant op Marktplaats, staan vol met Nederlandse producten. Deze producten omvatten onder andere Heineken-bier, vitaminepillen van de Kruitvat en kinderneusspray van Etos. Een pot Omega 3 Visolie van De Tuinen wordt verkocht voor 460 Yuan, dit is omgerekend bijna 70 euro. In Nederland kost dezelfde pot 25 euro.

Quotum Heineken
Eerder liet Heineken om deze reden al weten een quotum in te stellen voor bierflesjes met een schroefdop. De bierbrouwer gaf aan de precieze oorzaak van de run op flesjes met schroefdoppen nog te moeten onderzoeken. Het wijst er vooralsnog op dat Aziaten het bier opkopen voor de export, zo schrijft de Volkskrant.

Nederlands flesje is status
Er zijn in China bedrijven die bier legaal mogen importeren, maar dan moeten ze wel aan allerlei eisen voldoen. “Een van die eisen is een Chinees etiket en dat is precies wat de chinezen niet willen. Ze willen Nederlandse tekst op hun flesje. Anders denken Chinezen dat de kwaliteit minder is. Een Nederlands flesje geeft status”, aldus René van Weert die met zijn bedrijf China Trade Consult bedrijven adviseert over de handel met China.

Vertrouwen in westerse producten
Chinezen hebben meer vertrouwen in westerse goederen dan in hun eigen producten. Daarom valt er veel met westerse goederen te verdienen. Een pak ultra maandverband van het Kruidvat kost op een Chinese website 4 euro. In Nederland gaat hetzelfde pak voor 1 euro over de toonbank. De verkoper zet vervolgens wel de Kruidvat zo duidelijk mogelijk op de foto. “Chinezen willen zeker weten dat het product echt uit Nederland komt”, aldus Weert tegen de krant.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties (1)

25 juni 2015 15:31 uur

Andersom is het ook erg leuk om te zien hoeveel Nederlandse producten er al op Chinese marktplaatsen staan: Zoek bijvoorbeeld maar eens op Gouda of Melkpoeder op http://www.taobao.nl

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres