Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

CEO’s zijn belangrijk voor duurzaam inkopen

Voor de ontwikkeling van duurzaam inkopen moeten CEO’s verantwoordelijkheid nemen, zo blijkt uit wereldwijd onderzoek van BearingPoint. Volgens de onderzoekers zijn CEO’s, als ‘chief environmental officers’, de sleutel tot organisatorische veranderingen die nodig zijn om inkoop duurzaam te maken. Zo meldt het Britse Supply Management.

BearingPoint interviewde 700 bedrijfsleiders en inkoop- en duurzaamheidsexperts en ontdekte dat meer dan 40 procent inspiratie en richting zocht bij het topmanagement. Uit het onderzoek bleek echter dat er een aanzienlijke kloof was in de beleving van management en uitvoering hoe geavanceerd de aanpak van hun bedrijf bij het implementeren van duurzaamheid was. Leidinggevenden beoordeelden het bijna twee keer zo vaak als zeer geavanceerd vergeleken met uitvoerende werknemers.

Concurrentievoordeel

Meer dan de helft van de respondenten noemde concurrentievoordeel als een belangrijke reden om duurzaam in te kopen. Bedrijven met een nulmeting van hun CO2-emissies zijn volgens de studie beter voorbereid op duurzamer inkopen en het CO2-armer maken van toeleveringsketens. Uit het onderzoek blijkt verder dat er uitdagingen zijn wat het vertalen van ambities naar realiteit betreft. Daarbij zijn onvoldoende training en een gebrek aan rapportage over de duurzaamheid en transparantie van de toeleveringsketen de grootste belemmeringen voor duurzaamheidsdoelen.

Bron: Supply Management

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.