Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Centrale inkoop maakt Rode Kruis VS weer gezond

Door inkoop te centraliseren heeft het Rode Kruis in de Verenigde Staten 40 miljoen dollar bespaard in twee jaar. Dat zei CEO Gail McGovern tijdens een supply managementcongres in Baltimore.

De besparing bleek meer dan nodig, zo gaf McGovern aan. Drie jaar geleden had de organisatie een tekort van 209 dollar en zag ze donaties teruglopen. “Het ging niet alleen om veranderen, ook om overleven”, aldus McGovern. Om dat te kunnen, richtte het Rode Kruis zich op drie punten: eenvoud, synergie en besparingen. Daarom werd besloten de supply chain centraal te organiseren en aan te sturen. Het blijkt te werken. De afgelopen twee jaar waren er weer bescheiden positieve cijfers.

Bronnen onder druk
Om de supply chain te verbeteren, keek de organisatie naar kritische voorraden (voor rampen) en ging ze over op een ander voorraadmanagementsysteem. Verder verminderde ze de hoeveelheid producten en stapte ze over op meer producten uit de Verenigde Staten. McGovern benadrukte dat ze de veranderingen doorvoerden in een tijd waarin de bronnen van de organisatie flink onder druk stonden. In 46 staten en gebieden vonden er rampen plaats waar het Rode Kruis bij in actie moest komen.

Award
Het Institute for Supply Management (ISM) beloonde de organisatorische veranderingen van het Rode Kruis met een award voor ‘Excellence in Supply Management’ in de categorie structuur.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres