Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

C&A wil jeans deels dichterbij huis produceren

Kledingwinkel C&A gaat zijn jeans deels weer in Europa produceren in plaats van in lagelonenlanden. De winkelketen begint hiervoor in Mönchengladbach (Duitsland) met een nieuwe textielfabriek. Daar produceert C&A om te beginnen jaarlijks 400.000 spijkerbroeken.

Minder transportbewegingen

De Nederlandse CEO Giny Boer stelt in de Duitse zakenkrant Handelsblatt dat C&A straks het eerste kledingbedrijf is dat weer in Duitsland produceert. Daarmee zou het familiebedrijf, dat een hoofdkantoor heeft in Düsseldorf en wereldwijd 14.000 filialen kent, het eerste van de grote kledingmerken zijn dat feitelijk de productie weer terughaalt naar West-Europa. De nieuwe Duitse fabriek begint met de productie van 400.000 jeans. Dit gaat later naar 800.000 stuks. Dat is drie procent van de jaarlijkse jeansverkoop door C&A. De Boer benadrukt dat de productie dichter bij de winkels voor een afname van de milieulast door transportbewegingen zorgt.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.