Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

C&A grootste afnemer biologisch katoen

De kledingretailer C&A is wereldwijd opnieuw de grootste afnemer van gecertificeerd biologisch katoen. Van alle producten die de modeketen in 2016 verkocht, was 33 procent gemaakt van biologisch katoen. Dat meldt Duurzaambedrijfsleven.nl.

Dit blijkt uit het rapport ‘Preferred Fibers and Materials Benchmark Report’ van de non-profitorganisatie Textile Exchange. In het rapport vergelijkt de textielorganisatie het duurzaamheidsbeleid van in totaal 94 bedrijven over de hele wereld. Naast C&A werden ook andere modeketens genoemd, zoals H&M, Uggs en Esprit.

Certificeringen en duurzaamheid
33 procent van het katoen dat C&A in 2016 inkocht, voldeed aan de criteria van programma’s als de Organic Content Standard (OCS) en de Global Organic Textile Standard (GOTS). Daarnaast was 20 procent van het ingekochte katoen gecertificeerd door het Better Cotton Initiative (BCI). Door het inkopen van biologisch katoen heeft C&A 136,8 miljard liter water bespaard, schat Textile Exchange. Ook voorkwam de kledingretailer hierdoor het gebruik van 125.976 kilo pesticiden en verbeterde het bedrijf de bodem van vele hectares landbouwgrond.

Samenwerken
C&A koopt veel landbouwmaterialen als katoen en houtpulp in. De modeketen vindt het daarom belangrijk om een bijdrage te leveren aan betere omstandigheden voor boeren, gemeenschappen en bossen. Zo probeert C&A bijvoorbeeld het aandeel biologisch katoen wereldwijd te vergroten door nauw samen te werken met C&A Foundation en partners. Daarbij worden boeren ondersteund bij de overgang naar biologische katoenproductie.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres