Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Britse supermarkten: "eindeloos hamsteren geen optie"

Minister Micheal Gove, verantwoordelijke voor het plannen van een mogelijke no-deal brexit, beloofde eerder deze maand dat er geen tekort zou zijn aan verse voeding. De Britse voedselindustrie is het hier echter niet mee eens en komt in opstand tegen deze belofte. Volgens de supermarkthoofden is het de taak van de retailers om hun branche te beschermen, niet om de hele natie te voeden.

Ook wijzen de hoofden van de supermarktketens erop dat ze niet kunnen voldoen aan de hamsterplicht die de overheid de retailers heeft opgelegd. Eindeloos hamsteren is geen optie, zo meldt Retail Detail.

Magazijnen op barsten

De Britse voedingsindustrie bereidt zich al een jaar lang voor op een mogelijke brexit, onder andere door de Kanaaltunnel aan te passen. Ongeveer een derde van zijn voeding haalt het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Met het komende herfst- en winterseizoen zal dat aandeel aanzienlijk groter worden. Door de oorspronkelijke brexit-deadline in maart zitten magazijnen al overvol met houdbare voeding en het hele systeem begint al barsten te vertonen, laat Lineage Uk, marktleider in gekoelde logistiek, weten. Een aantal voedselleveringen mislukte toen ook al, aangezien logistieke dienstverleners moeite hadden om goederen op tijd uit magazijnen te halen die tot de nok waren gevuld.

Met de aankomende deadline in oktober kan het nog veel erger worden. Was de vorige brexit-deadline nog in een relatief rustige periode, in oktober kan de deadline de klap op de vuurpijl zijn, zo meldt Lineage. Leveranciers worden gevraagd zelf meer voorraad aan te houden en wellicht meer lang houdbare groenten inkopen, zoals aardappelen en wortelen.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres