Magnifying glass Close

Britten besparen 1,8 miljard door inkoopverbeteringen

Van de 5,4 miljard euro die de Britse overheid het afgelopen halfjaar bezuinigd heeft, is 1,8 miljard euro gerealiseerd door inkoopverbeteringen. Kleine en middelgrote bedrijven komen nu sneller in aanmerking voor overheidsopdrachten.

Door het creëren van een geschikte omgeving kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven meedingen naar overheidsopdrachten. Hierdoor heeft de overheid meer keus en de kleine en middelgrote ondernemingen hebben zo een gelijke kans ten opzichte van de grote bedrijven.

Inkoopgroep
Naast samenwerking op het gebied van inkoop heeft ook de Cabinet Office’s Efficiency en Reform Group bijgedragen aan het bezuinigen op inkoopgebied. Deze groep verbetert en innoveert in inkoopmethodes. Van de 1,8 miljard euro bezuinigd op inkoopgebied, is 300 miljoen euro van de bezuinigingen gerealiseerd door deze groep.

Vooruitzicht
De komende zes maanden heeft de Britse overheid meer aandacht voor het bedrijfsleven. Er wordt gekeken naar het stimuleren van de concurrentie en het beheer van de contracten met bedrijven wordt ontwikkeld. Volgens Bill Crothers, CPO bij de Britse overheid, gaat deze de komende tijd grote opdrachten opdelen in kleine stukjes. Hierdoor ontstaan volgens Crothers betere deals, wat uiteindelijk resulteert in een betere prijs en nog meer inkoopverbeteringen voor de Britse regering.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties (2)

23 januari 2014 10:35 uur

Hoe staat dit tot de twee economische theoriien: - transactiekosten: kleinere contracten, hoger contract mgt kosten - economic of scale: opslitsen van opdrachten

26 november 2013 16:36 uur

Goh, da's nou toevallig 1/3. Is dat niet erg toevallig?

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres