Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Britse graanexport neemt sterk af vanwege onzekerheid over brexit

De Britse graanexport naar de Europese Unie (EU) is richting de brexitdeadline sterk gedaald. Handelaren kijken de kat uit de boom of er al dan niet een deal volgt tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de EU. Als die er niet komt, leidt dat mogelijk tot importtarieven. Het VK had in juli en augustus nog veel graan naar de rest van de EU geëxporteerd. Vanwege de warme zomer had het VK mooie gerst- en tarwe- oogsten. De afgelopen weken daalde de hoeveelheid uitgevoerde graan echter snel. Dit berichten het ANP en de Leeuwarder Courant.

Noord-Afrika

“Niemand wil dan op 31 oktober zitten met een boot die nog wordt volgeladen”, aldus David Eudall van de Britse belangenvereniging AHDB. Door de onzekerheid over de brexit is de keuze welke wintergewassen ze moeten planten ook moeilijk voor Britse boeren. Daarnaast hebben veel boeren de planning voor de inkoop van zaad en kunstmest voor komend voorjaar uitgesteld. Ondertussen richten de Britse graanexporteurs zich voor hun export op andere regio’s, met name op Noord-Afrika. Hierbij moeten ze dan wel concurreren met graan uit Frankrijk en het Zwarte Zeegebied.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres