Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Britse bedrijven steken meer geld in Nederland

Ondernemingen uit Groot-Brittannië investeren vanaf het brexitreferendum in juni 2016 steeds meer in Nederland. Daartegenover daalden de Nederlandse investeringen in het Verenigd Koninkrijk juist. Dit blijkt uit cijfers van het CBS, waarover AccountantWeek bericht. In 2016 investeerden Britse multinationals nog 14 miljard euro in Nederlandse bedrijven. Dit was twee jaar later fors gestegen naar 80 miljard euro. Groot-Brittannië was hiermee vorig jaar zelfs het land dat het meeste geld in Nederland stak. Daarbij investeerden Britse multinationals nooit eerder zoveel in een jaar.

Desinvestering

In dezelfde periode daalden de investeringen van Nederlandse bedrijven in onze overzeese buren juist. Nederlandse bedrijven stopten in 2016 nog 50 miljard euro in Groot-Brittannië. Dit was in 2017 al minder dan de helft. In 2018 was zelfs sprake van een desinvestering van 11 miljard euro. De twee bewegingen hebben te maken met de onzekerheid vanwege de brexit. Voor Britse bedrijven is het belangrijk om in een land in de Europese Unie (EU) aanwezig te zijn om ook na het Britse vertrek uit de EU bij de eenheidsmarkt te horen. Nederlandse bedrijven vinden het bij een vertrek van de Britten uit de EU juist minder interessant om in Groot-Brittannië een dochteronderneming te hebben, zo meldt AccountantWeek.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres