Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Brexit zorgt voor instorten Britse inkoopmanagersindex

De eerste Britse inkoopmanagersindex na het brexit-referendum is fors gedaald. De maandelijkse peiling van onderzoeksbureau Markit onder inkoopmanagers in de industrie- en dienstensector toont aan dat de Britse economie snel is verslechterd. De graadmeter daalde in juli naar het laagste punt in zeven jaar.

De gecombineerde inkoopmanagersindex daalde van 52,4 naar 47,7. Een cijfer onder de 50 duidt op een afname van de activiteiten. De flinke daling duidt volgens het FD op het risico dat de Britse economie in een recessie schiet.

Zwakke start
“Het verenigd Koninkrijk is het derde kwartaal zwak gestart”, zegt Markit in een verklaring. “De productie en de nieuwe orders daalden allebei voor het eerst sinds eind 2012. Het optimisme in de dienstensector over het komende jaar viel terug naar het laagste niveau in 7,5 jaar.”

Schokeffect
Markit vraagt zich af of de verslechtering zal doorzetten in augustus, of dat er in juli alleen sprake was van een schokeffect. “Gezien de recorddaling in de verwachtingen bij de dienstensector is er echter de indruk dat op de korte termijn op zijn minst meer pijn zal volgen.”

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres