Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Brexit moet Europa niet afschrikken

De Nederlandsche Bank (DNB) vindt dat Europa zich niet moeten laten afschrikken door de Brexit. De toezichthouder is voorstander van het in kleine stapjes doorgaan met economische en monetaire eenwording. Dit meldt AccountantWeek. DNB geeft in zijn jaarverslag aan dat het vertrek van Groot Brittannië de andere lidstaten tot meer samenwerking kan aanzetten.

Private risicodeling
DNB ziet nog steeds de voordelen van de Europese integratie, hoewel die minder zichtbaar zijn dan eerder. De toezichthouder denkt dat er nog voortgang te boeken is op het terrein van private risicodeling. Dat houdt in dat beleggers meer buiten hun eigen landen investeren.

Nederland vestigingsland
Daarnaast wil DNB graag zien dat in Europa banken en overheden nog veel meer van elkaar los komen te staan. DNB signaleert verder dat er vanwege de Brexit extra belangstelling is van financiële partijen voor Nederland als vestigingsland.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres