Magnifying glass Close

Branchevereniging verwacht groei ICT-bestedingen

De bestedingen aan Informatie- en Communicatietechnologie (ICT) groeien in 2014 met 2,1 procent. Software en cloud-gerelateerde hardware zijn de grote aanjagers. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van branchevereniging Nederland ICT.

De uitgaven van inkopende organisaties aan clouddiensten laten volgens Nederland ICT groeipercentages van tientallen procenten zien. In 2014 zet de verschuiving naar hosted en private en public clouddiensten door. Uit onderzoek van  Keala Consultancy blijken Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) tussen de 25 en 50 procent te kunnen groeien. Het toenemende belang van clouddiensten zorgt voor toename van bestedingen aan netwerkapparatuur en opslag met respectievelijk 6,7 en 4,9 procent.

Groei tabletmarkt zet door
De markt voor printers, copiers en scanners heeft het onverminderd zwaar met een verwachte krimp van 3,2 procent. Voor de andere hardwarebestedingen verwacht  Nederland ICT een groei van 3,8 procent. Groeiende bestedingen aan tablets en smartphones compenseren hier de dalende verkopen van laptops en desktops. Ook de bestedingen aan netwerkapparatuur stijgen en in toenemende mate verkiezen bedrijven de cloud boven systemen in eigen huis.

Telecombestedingen
De telecombestedingen groeien vrijwel niet (0,2 procent). Bestedingen aan vaste en mobiele telefonie dalen, terwijl vaste en mobiele datadiensten een lichte groei vertonen. De markt voor dienstverlening groeit naar verwachting licht in 2014. Dit komt door een bestedingsgroei van diensten ten behoeve van functioneel beheer en een groei van het segment technisch onderhoud en ondersteuning.

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties (1)

5 februari 2015 09:30 uur

Dennis, Interessant artikel. Heb je enig idee of er ook seminars/cursussen oid. zijn voor het inkopen van clouddiensten?

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres