Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bpost besteedt IT-afdeling uit

Er heerst al een lange tijd onrust over de toekomst van de IT-afdeling binnen Bpost. De aanleiding zouden, volgens De Tijd, de plannen van de Bpost-directie zijn om de afdeling van het Belgische post- en pakjesbedrijf grotendeels uit te besteden aan een externe partner. De Vlaamse oppositiepartij SP.A en verschillende vakbonden hebben veel kritiek op deze plannen.

David Geerts, kamerlid bij SP.A, wil weten of de plannen doorgaan. Dat betekent namelijk dat Bpost via een externe partner de IT-opdrachten zou verhuizen naar lageloonlanden als India. Geerts heeft daarom de zaak aangekaart bij de voogdijminister van Bpost, Alexander de Croo. Naar schatting zou zo’n 80 procent van de huidige IT-activiteiten worden uitbesteed. Daarmee komen de banen van meer dan 200 van de 300 IT-werknemers bij Bpost op de helling te staan.

Nog niet opgestart
Bpost zegt dat de zoektocht officieel nog niet opgestart is, maar Geerts heeft van Bpost-medewerkers wat anders vernomen. Die zeggen volgens hem dat er in India al presentaties zijn gedaan bij kandidaat-partners. Bpost ontkent echter dat er al een besluit genomen is.

Vakbonden
De vakbonden hebben het dossier aangekaart bij Koen Van Gerven, CEO van Bpost. Ze verwachten deze week nog antwoord. Koen Van Gerven heeft het op dit moment nog druk met het dossier van PostNL, wat de vakbonden begrijpen. Dat mag volgens hen niet betekenen dat de vragen in dit dossier onbeantwoord moeten blijven.

PostNL
Bpost kwam afgelopen maand nog in het nieuws omdat zij PostNL wilden overnemen voor ruim 2,5 miljard euro. Een van de redenen om het postbedrijf over te nemen is de efficiencyslag in inkoop, zoals bij IT, het bouwen van online-diensten en bij de inkoop van vrachtwagens. PostNL stelt zich vooralsnog afhoudend op.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres