Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bouwer geluidsschermen failliet door BAM

Van Campen Industries, een bekende bouwer van geluidsschermen, is vorige week door de rechter failliet verklaard. Het bedrijf geeft de schuld aan bouwer BAM, waarmee Van Campen Industries samenwerkte. Ook andere bedrijven zouden, volgens Van Campen Industries, failliet zijn door BAM. Dit meldt het Financieel Dagblad.

Joop van Campen, oprichter van Van Campen Industries, vindt het onrechtvaardig. Samen met BAM werkte zijn bedrijf aan de aanleg van geluidsschermen langs het spoor tussen Lelystad en Almere. Hier werken ook nog twee andere bedrijven aan: het Duitse Fuchs en Nautilus uit Heiloo. Volgens Van Campen moest BAM nog 700.000 euro betalen, maar weigerde het bouwbedrijf dit te doen, omdat er veel problemen zijn bij de aanleg. Van Campen zegt die 700.000 euro nodig hebben, anders kan het bedrijf zijn rekeningen niet betalen.

Problemen aanleg
Volgens Van Campen maakt BAM veel verlies op het project. Ook zou er gespecialiseerd personeel ontslagen zijn bij een reorganisatie van BAM. Daardoor zijn er nu veel problemen bij de aanleg. Nautilus, Fuchs en Van Campen hebben daarom een brandbrief gestuurd naar BAM. Ze willen de ontstane problemen onder de aandacht brengen bij BAM.

Afspraken
Een woordvoerder van BAM zegt zich in het geschetste beeld over de oorzaken van het faillissement niet te herkennen. Van Campen zou namelijk de afspraken van de overeenstemming over een totaalvergoeding van de leveringsovereenkomsten hebben geschonden. Daarnaast zegt de woordvoerder dat BAM correct is geweest in zijn betalingsgedrag en zich aan de termijnen heeft gehouden.

Tikkende tijdbom
Een analist van Kempen & Co noemde BAM een paar jaar geleden al een tikkende tijdbom van probleemtrajecten. Er werden veel klussen tegen lage prijzen aangenomen. BAM deed niet goed genoeg onderzoek, zei te snel ja en had een te klein risicobudget. Daarom ging het in 2015 al financieel minder met het bouwbedrijf.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres