Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bol.com gaat minder verpakken

Verdwijnt binnenkort de blauwwitte doos van Bol.com? Als het aan bedrijf zelf ligt wel. De e-commerce gigant wil dit jaar al 3,5 miljoen producten versturen zonder haar welbekende verpakking. In plaats daarvan zal het gebruik maken van een verzendzak van gerecycled plastic. Deze zou voor 90% minder uitstoot zorgen dan de doos.

Bol.com wil daarnaast het gebruik van karton en opvulmateriaal beperken, zodat er minder lucht in de pakketjes wordt vervoerd. Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat het bedrijf in 2025 de CO2-uitstoot per vervoerd pakket naar 0 gram brengt, zo meldt Duurzaam Bedrijfsleven.

Bescherming
Volgens Olaf van den Brink, directeur logistiek bij Bol.com, is efficiënt verpakken een van de grootste uitdagingen voor webwinkels die verantwoord en duurzaam willen ondernemen. Het bedrijf gaat daarom artikelen waarvan de verpakking voldoende bescherming biedt niet meer apart inpakken in een doos.

Klimaatbeheersing
Bol.com probeert ook op andere manieren bij te dragen aan de duurzaamheid van haar logistieke operaties. Zo worden sinds 2015 kartonnen dozen zoveel mogelijk op maat gemaakt en heeft het in Waalwijk een fulfilment center waar het klimaat beheerst wordt met behulp van onder meer windenergie en een warmte-koudeopslag.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres