Magnifying glass Close

Boek uit voor Polare?

Boekenketen Polare krijgt voorlopig geen boeken meer van een belangrijke leverancier. Het bedrijf, dat met een betalingsachterstand kampt, onderhandelt over betalings-[slide] en leveringsvoorwaarden omdat omzetten in de boekenmarkt teruglopen.

Polare, de grootste boekenketen van Nederland, krijgt voorlopig geen boeken meer van haar leverancier CB. Volgens deze leverancier, voorheen Centraal Boekhuis geheten, kampt de boekenketen met een betalingsachterstand. De boekenketen heeft een aantal betalingstermijnen gemist, waardoor Polare nu contant moet betalen. Dit kan de boekenketen echter niet, waardoor het CB de levering van boeken eenzijdig heeft stopgezet.

Onderhandeling
Boekenketen Polare onderhandelt naar eigen zeggen met CB en andere belangrijke leveranciers over nieuwe voorwaarden voor de betaling en de levering van de boeken. Volgens Polare is het noodzakelijk om de voorwaarden aan te passen, aangezien de omzet in de boekenmarkt drastisch terugloopt. Hierdoor is het voor de boekenketen niet altijd meer vanzelfsprekend om aan de betalingstermijnen te voldoen. Een woordvoerder van Polare kan zich niet voorstellen dat de onderhandeling niet tot een goed eind komen, want het is ook voor de leverancier van belang dat de grootste boekenketen van Nederland overeind blijft.

Deadline
De eigenaren van Polare, Paul Dumas, Nico van Eekeren en Jan van de Wouw, hebben inmiddels een brief gestuurd naar het Centraal Boekhuis en een aantal Nederlandse uitgevers. De boekenketen wil voor het eind van deze week weten of de uitgevers aanblijven als partner van Polare. Volgens Boekblad, een vaktijdschrift voor boekhandel, uitgeverij, auteur en bibliotheek, staat er in de brief dat de winkels en medewerkers van Polare zich met onverminderd enthousiasme zullen blijven inzetten om de boeken van de leveranciers in de winkels van Polare te verkopen.  

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!

Reacties (1)

Sander van den Broek 21 januari 2014 09:56 uur

Inmiddels zijn de leveringen weer hervat: http://nos.nl/artikel/599999-levering-boeken-aan-polare-hervat.html

Partner van Inkoperscafé

Wil je alles weten over je mogelijkheden als inkoper bij ?

Ontdek het nu!
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres