Magnifying glass Close

Blokker verlengt zijn betaaltermijn

Blokker gaat zijn betaaltermijn verlengen. In een interview met het FD stelde topman Casper Meijers van Blokker Holding dat hij geld uit het bedrijf zal halen door voorraden terug te brengen en door rekeningen later te betalen. Blokker gaat naar een betaaltermijn van maximaal 60 dagen. De leveranciers van het bedrijf staan niet te juichen, maar steunen blokker volgens de topman wel.

De strategie van Blokker is opvallend, omdat grote bedrijven de laatste tijd juist sneller lijken te betalen. Heineken, Randstad, FrieslandCampina, KPN, NS, TomTom en Jumbo tekenden een manifest waarin zij beloven de facturen van kleine toeleveranciers eerder te zullen betalen. Het initiatief kwam van Betaalme.nu.

Betaalme.nu wil 500 van de 1000 grootste bedrijven in Nederland achter het voornemen laten scharen, zodat ze hun betalingsgedrag verbeteren. Er wordt contact gelegd met Blokker om helderheid te scheppen over wat er precies bedoeld wordt. Een initiatiefnemer van Betaalme.nu hoopt dat Blokker de liquiditeit, die ze genereren door de verlenging van de betaaltermijn, gebruiken voor de kleine leveranciers. Deze hebben namelijk weinig liquiditeit en geen toegang tot bancaire financiering.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen

of met e-mailadres