Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bloemisten kunnen duurzame inkoop aantonen met app

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft voor bloemisten een nieuwe dienst ontwikkeld waarmee zij inzicht hebben en kunnen bieden in hoe duurzaam ze inkopen. Uitgangspunt zijn de criteria van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Dit meldt Nieuwe Oogst.

Inkoopeisen

De bloemenveiling werkt voor de dienst samen met Stichting Milieukeur (SMK) die het keurmerk bijhoudt. De nieuwe dienst loopt via een app, die bloemisten op iedere computer of smartphone kunnen gebruiken. Met hulp van de app kunnen bloemisten laten zien in hoeverre ze voldoen aan de duurzame inkoopeisen van de Barometer Duurzame Bloemist. Tot februari deden er al 4000 bloemisten mee met het keurmerk. Dat betekende een groei van 150 procent vergeleken met januari 2021. Bloemisten kunnen met het keurmerk bewijzen dat zij hun bedrijfsvoering verduurzamen.

Bron: Nieuwe Oogst

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.