Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Blockchain-technologie kan West-Europese bedrijven €406 miljard besparen

Volgens een onderzoek van crypto-nieuwssite Cointelegrap en Insolar, een Zwitsers blockchain-bedrijf, zou het gebruik van blockchain-technologie in de toeleveringsketen West-Europese bedrijven 406 miljard euro kunnen opleveren. Crypto Insiders bericht hierover.

De technologie kan de logistieke kosten voor bedrijven met 0,4% tot 0,8% verlagen, zo blijkt uit het onderzoek. Hoewel dat in eerste instantie een laag percentage lijkt, is het volume van de logistieke sector enorm groot. Het percentage zou namelijk vertalen naar $450 miljard, oftewel 406 miljard euro. Verder toont het onderzoek ook aan dat 60% van bedrijven hun leveranciers in de toeleveringsketen teveel betalen en 70% last heeft van zogenaamde ‘blinde vlekken’, waardoor het volgen van bronnen met supply chains erg moeilijk of zelfs onmogelijk.

Volgens het onderzoek zijn de huidige technologische oplossingen niet geschikt om hedendaagse problemen in supply chains aan te pakken, mede door een gebrek aan transparantie. Zo’n 80% van de bedrijven zouden hun data geheimhouden of vergeten te updaten. Het gebruik van blockchain zal de huidige oplossingen niet overbodig maken; ze kunnen juist naast elkaar bestaan. “Wanneer mensen aan blockchain denken, is er een misvatting dat het een nieuw paradigma is dat een verandering in het bedrijfsleven vereist”, aldus Peter Fedchenkov, oprichter van Insolar.

Het Europese Investeringsfonds (EIF) kondigde vorige week aan samen met de Europese Commissie 100 miljoen te stoppen in een ontwikkelingsfonds voor blockchain.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres