Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Blockchain moet fraude bij aanschaf schoolmaaltijden verminderen

In Colombia loopt een proef om te zien of blockchaintechnologie de corruptie bij de inkoop van schoolmaaltijden kan verminderen. De proef werkt met blockchain om leveranciers te selecteren en te volgen voor het schoolmaaltijdenprogramma van Colombia voor jongeren met een laag inkomen. Dit Programa de Alimentación Escolar was het middelpunt van diverse corruptieschandalen met hoge prijzen en het niet bezorgen van tientallen miljoenen maaltijden. Zo bericht het Britse Supply Magazine.

Het World Economic Forum (WEF) werkt samen met het bureau van de Colombiaanse inspecteur-generaal, de National University of Colombia en de Inter-American Development Bank om te komen tot een ​​op Ethereum gebaseerd blockchain-systeem voor openbare aanbestedingen. Het WEF verwijst hierbij naar cijfers van de VN en de OESO die schatten dat tien tot dertig procent van de totale waarde van een overheidsopdracht vaak verloren gaat aan corruptie. Volgens het forum kan het beperken van corruptie bij aanbestedingen een van de meest effectieve economische maatregelen zijn die een land kan nemen.

Fraudebestendige registratie
Blockchain maakt permanente en fraudebestendige registratie mogelijk door het moeilijker te maken om vastgelegde biedingen en openbare opmerkingen te verwijderen of om biedingen of offertes te wijzigen zodra ze zijn ingediend. Kopers en verkopers kunnen biedings- en evaluatieprocessen uitvoeren op het Ethereum-platform, terwijl journalisten en burgers risicovolle activiteiten kunnen volgen en markeren. Hierbij bevat de software functies zoals minimumbiedingen, openbare commentaarperioden en automatische rode vlaggen om de autoriteiten te waarschuwen voor mogelijke corruptie.

Bron: Supply Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres