Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Blockchain maakt supply chains metaalindustrie efficiënter

IBM heeft samen met MineHub Technologies een blockchain-platform ontwikkeld waarmee supply chain management binnen de metaalindustrie verbeterd moet worden. De bedrijven willen met hun technologie toeleveringsketens digitaliseren. Partijen die ‘toegelaten’ worden tot de blockchain zullen onder meer in real-time een overzicht krijgen van alle transacties en datastromen binnen de keten.

De metaalindustrie is 1,8 triljoen dollar waard, maar heeft nog altijd met veel inefficiënties in haar toeleveringsketens te maken. In haar persbericht wijst IBM bijvoorbeeld op een overschot aan papierwerk, handmatige verwerking van data en een gebrek aan transparantie tussen ketenpartners.

Kostenreductie
IBM stelt dat door toeleveringsketens te automatiseren en digitaliseren bedrijven onder meer minder afhankelijk worden van tussenpersonen. Zo kunnen goederen sneller vanuit de mijn naar de eindgebruiker komen. Ook neemt de efficiëntie van alle ketenonderdelen toe, waardoor er binnen de gehele keten sprake is van kostenreductie.

Duurzaam
Goldcorp is het eerste bedrijf dat gebruik gaat maken van het blokchain-platform. Vanaf het moment dat de mijnbouwer erts uit de Mexicaanse Penasquito mijn haalt, zal het relevante data uploaden waarmee het transparant maakt in hoeverre haar ketenpraktijken duurzaam en ethisch zijn. En wanneer het metaal wordt getransporteerd, wordt iedere transactie opgeslagen op het platform en kunnen alle partijen binnen de blockchain relevante informatie op elkaar afstemmen. .

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres