Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Blockchain legt namaakfruit aan banden

Sicilië gebruikt volgens NEVI blockchain-technologie voor het garanderen van de echtheid van bloedsinaasappelen. Bij een inbeslagname in 2019 werden namelijk namaakcitrusvruchten uit Zuid-Afrika gevonden die als Siciliaanse bloedsinaasappels aan de man werden gebracht. Het bijbehorende project Red Orange Upgrading Green Economy is opgezet door het consortium voor de bescherming van de bloedsinaasappels van Sicilië IGP en het technologiebedrijf Almaviva.

Productinformatie
Op de kratten Siciliaanse bloedsinaasappels komt een ‘near-field communication-sticker’, die is aangesloten op blockchain. Consumenten hebben via een app toegang tot productinformatie, zoals de herkomst, de oogstdatum en de opslagmethoden. Uit Italië komt jaarlijks ruim 1,6 miljoen ton bloedsinaasappels. Door de namaak lijden onder andere Siciliaanse fruittelers verlies.

Bron: NEVI

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres