Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Blockchain biedt nog weinig meerwaarde aan supply chain

Hoewel  blockchain een trend blijft, lukt het toonaangevende bedrijven niet om er geschikte gebruiksmogelijkheden voor te vinden. Hierdoor vertoont 90 procent van de hierop gebaseerde supplychain-initiatieven tegen 2023 daarom ‘blockchain-moeheid’ door een tekort aan sterke use cases. Supply Chain Magazine bericht over deze voorspelling van onderzoeks- en adviesbureau Gartner.

Slechts 19 procent van de deelnemers aan onderzoek van Gartner naar de wensen en behoeften van gebruikers zien blockchain als een zeer belangrijke technologie voor hun bedrijf. Bovendien heeft maar 9 procent erin geïnvesteerd. Hoofdredenen zijn dat er zeer weinig blockchain-projecten in de supply chain zijn en dat de resultaten tot nu toe niet sporen met het eerdere enthousiasme voor de toepassing van blockchain bij supplychain-management. Volgens Alex Pradhan, senior principal research analist bij Gartner, bleef het meestal bij proefprojecten, door een combinatie van onvolwassenheid van de technologie, gebrek aan standaarden, een te ambitieus toepassingsgebied en een misverstand over hoe blockchain de toeleveringsketen kan of moet helpen.

Recente techniek
Omdat blockchain nog zo’n recente techniek is, is het voor organisaties bijna onmogelijk om specifieke gevallen van hoogwaardig gebruik te vinden en na te volgen. Bedrijven zijn daarom gedwongen om met trial and error een proefproject te vinden met toegevoegde waarde. Daarom krijgen verkopers ook geen dominante positie op de markt en kunnen supplychain-organisaties geen complete blockchain-oplossingen aanschaffen. Blockchain is zich nog aan het ontwikkelen in supply chains. Gartner waarschuwt bedrijven daarom voor vroegtijdig gebruik van de techniek.

Partner van Inkoperscafé
Partner van Inkoperscafé

Reacties

Partner van Inkoperscafé
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres