Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Bijna 1000 Nederlandse bedrijven hebben last van gevolgen coronavirus

De uitbraak van het coronavirus in China heeft gevolgen voor zo’n 1000 bedrijven in Nederland. Dit meldt AccountantWeek op basis van berichtgeving in het FD over het onderzoeksrapport Worldwide Business Impact of the Coronavirus van onderzoeksbureau Altares Dun & Bradstreet. Het betreft bedrijven met filialen of dochterondernemingen in de regio’s in China waar het virus heerst.

De onderzoekers van Altares Dun & Bradstreet concluderen dat Nederland bij de top tien van landen hoort, die economisch het meest lijden onder het coronavirus. Er zijn 49.000 niet-Chinese bedrijven actief in de gebieden in China met een uitbraak van het coronavirus. Het leeuwendeel van die bedrijven is Amerikaans, Japans en Duits. Bij twee procent van de bedrijven gaat het om Nederlandse ondernemingen.

Transporthub
“Wuhan, de plaats waar het coronavirus uitbrak, is een belangrijke transporthub in China”, licht Altares Dun & Bradstreet toe. Het bureau benadrukt dat door de Chinese maatregelen om het coronavirus af te stoppen, een deel van de bevoorradingsketens stil komt te liggen. “Dit heeft desastreuze gevolgen voor een bedrijf en daarom is het essentieel dat organisaties de mogelijke impact goed in het vizier hebben.”

Bron: AccountantWeek

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres