Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Betaalgedrag in 2016 beter dan jaar eerder

Nederlandse bedrijven betaalden hun facturen in 2016 sneller dan in 2015. Het gemiddelde voor 2016 staat op 41 dagen, waar het een jaar eerder nog op ruim 42 dagen stond. Dat blijkt uit de Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. In de eerste helft van 2016 bereikte het Nederlandse bedrijfsleven nog een laagterecord van 40,7 dagen, maar in de tweede helft kantelde deze trend en nam de betalingstermijn weer wat toe. “Deze trend zal zich helaas in het nieuwe jaar doorzetten”, voorspelt Peter Schoenmaker, director Sales en Development bij Graydon.

Uit de Barometer is af te lezen dat facturen in de Vastgoedbranche met 38 dagen het snelst betaald worden. Daarna volgt de (semi)Overheid met 38,9 dagen. De Vastgoedsector valt op, omdat deze branche bijna 5 dagen sneller is gaan betalen dan 2015. Energiebedrijven betaalden hun facturen vorig jaar met 43,9 dagen het traagst. De IT & Communicatie laat als sector de grootste verslechtering zien met een jaar eerder. In deze sector betaalden bedrijven gemiddeld vijf dagen langzamer.

Graydon verwacht dat het betaalgedrag zich over het gehele jaar 2017 niet zal verbeteren. De huidige inspanningen die moesten zorgen voor een beter betaalgedrag, hebben niet of nauwelijks uitwerking gehad in de cijfers.

 

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres