Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Betaalgedrag bedrijven verslechterd

Grote bedrijven hebben met hun mkb-leveranciers betaaltermijnen van gemiddeld 35 dagen afgesproken. Desondanks komt de betaling gemiddeld pas na 43 dagen binnen. Dat betekent dat leveranciers ten opzichte van een jaar geleden, twee dagen langer moeten wachten op hun geld. Dit blijkt uit onderzoek van Betaalme.nu, een initiatief dat streeft naar kortere betalingstermijnen voor het mkb.

Vorig jaar werd strengere wetgeving geïntroduceerd om betaaltermijnen te verkorten. Daarin is bepaald dat grote bedrijven betalingstermijnen van maximaal zestig dagen mogen hanteren. Uit het onderzoek van Betaalme.nu blijkt nu dus dat deze nieuwe regels eerder een averechts effect hebben op het betaalgedrag van grote bedrijven.

Contact
Betaalme.nu concludeert dat leveranciers niet alleen langer moeten wachten op betaling, maar ook steeds vaker contact moeten opnemen met hun afnemers over de betaling van facturen. 30% van de ondervraagden gaf aan dit vaak of altijd te moeten. Vorig jaar was dit het geval voor 15% van de ondervraagden.

Bezwaar
Ook blijkt uit het onderzoek dat 50% van de ondervraagden het verzoek heeft gekregen korting te geven op hun factuur in ruil voor een sneller betaling. Vorig jaar gaf twee derde van de ondernemers aan zo een verzoek nooit te hebben gekregen. Tot slot geeft Betaalme.nu aan dat mkb-ers amper bezwaar maken tegen langere betalingstermijn, ook als dit een negatief effect heeft op hun liquiditeit.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres