Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Beste supplychain voor Mars

De Nederlandse supermarkten vinden dat Mars de beste supplychain heeft in Nederland. Het bedrijf uit Veghel ontving hiervoor de Industributie-trofee. Voor de trofee beoordeelden vakblad Distrifood, EFMI Business School en onderzoeksbureau IRI 125 fabrikanten van merkartikelen en private label-leveranciers. Dit meldt Supply Chain Magazine op basis van nieuws van Logistiek.nl.

Winnaars

In het onderzoek gaat het om de kwaliteit van de onderlinge samenwerking tussen handel en industrie. Zij beoordeelden elkaar op basis van een aantal criteria. Twee van de punten waarop supermarktketens hun leveranciers beoordeelden, hadden te maken met de supplychain: inzicht in de toeleveringsketen van de retailer en de leveringsbetrouwbaarheid. Mars scoorde van de leveranciers van merkartikelen met een 8,05 het beste op supplychainmanagement. Van de private label-merken deed Group of Butchers het op dit aspect het beste met een 7,86.

Veel bedrijven ontvingen qua leveringsbetrouwbaarheid geen beste beoordeling. Zeven kregen van de supermarktketens zelfs een cijfer onder de 4.

Albert Heijn

Maar ook de supermarkten zelf werden in het onderzoek beoordeeld, door fabrikanten en leveranciers. De mate waarin winkels en inkooporganisaties samenwerking nastreven in de supplychain was daarin een belangrijk punt. De leveranciers vonden dit 0,15 punt beter dan vorig jaar. Albert Heijn haalde, net als in 2022, wederom de hoogste score.

Bron: Supply Chain Magazine

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang een gratis e-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang je het e-book 'ICT-contracten & contract-management: tips, trucs en juridische valkuilen.'