Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Beschermde status lokale leveranciers bij online-supermarkt

Online-supermarkt Knuspr geeft plaatselijke Duitse telers die leveren aan de supermarkt een beschermde status bij de inkoop. Knuspr beschouwt de lokale telers namelijk als belangrijkste leveranciers voor groenten en fruit. Zo is te lezen op de website van Groenten & Fruit.

De van origine Tsjechische keten Knuspr is sinds een jaar actief op de Duitse markt. Het bedrijf wil er in 2024 marktleider zijn op het gebied van de online-supermarkten. Volgens commercieel directeur Jan Gerlach breidt de van oorsprong Tsjechische keten de komende maanden uit naar het noorden. Hij zei verder dat lokale telers niet de garnering, maar de taart bij Knuspr zijn. “In de zomer is echt meer dan de helft van de groente en fruit van lokale telers”. De keten heeft een programma waarin lokale telers liquiditeitsbescherming krijgen. Dat start met een korte uitbetaaltermijn. “Telers krijgen binnen twee weken hun geld. Dat is aanzienlijk korter dan grote leveranciers als Unilever, waarvoor we standaard 30 dagen hanteren”, vertelt Gerlach.

Breed assortiment
Knuspr heeft per Duitse regio (momenteel München of Frankfurt) één inkoper voor groente en fruit. Deze spreekt wekelijks een prijs af met de lokale telers. “We kijken naar wat ze nodig hebben op basis van calculatie. Als tien man in het veld staan te plukken, moeten die ook uitbetaald kunnen worden.” Hoe de inkoopstrategie hiermee afwijkt van de inkoop bij andere groente- en fruitleveranciers is onduidelijk. De klantenkring van Knuspr kijkt misschien ook minder naar prijzen. Deze is relatief welgesteld met een aandeel van 30% biologisch en een voorliefde voor bijzonder eten. Daarbij is het assortiment vanwege de prominente rol van lokale telers ook bijzonder breed. Met dat brede assortiment onderscheidt Knuspr zich. Gerlach: “Ik woon zelf in Düsseldorf, dus ik ken het Nederlandse Picnic goed. Daar is het moeilijker het juiste vlees te vinden als je wilt barbecueën, het concept is anders met een minder breed assortiment. Zij kopen in bij Edeka en met de kleinere wagens rekenen ze al bij € 45 geen leveringskosten. Bij ons is dat € 79.”

Bron: Groenten & Fruit

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres

Mis niets en ontvang gratis E-book!

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief. Ontvang het laatste inkoopnieuws automatisch in je mailbox en ontvang het e-book 'De 6 juridische topics bij de inkoop van IT'.