Magnifying glass Close

Adblocker is geactiveerd!

Op deze website worden advertenties getoond. Van de advertenties wordt de redactie betaald. De redactie verzorgt het nieuws op deze website. Zonder advertenties geen nieuws. Zou je je adblocker daarom willen uitschakelen

Belgische leveranciers werken aan oplossing met Ahold Delhaize

Na de ophef over de gesprekken van Ahold Delhaize met leveranciers is in Nederland de stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken aan zet. In België heeft een brief vanuit vertegenwoordigers een gesprek opgeleverd en volgens Ahold Delhaize zit eenzelfde overleg er met FNLI aan te komen.

Ahold Delhaize voert gesprekken met zijn honderd grootste levensmiddelenleveranciers. De aanleiding hiervan is de fusie van de twee ketens. Volgens Ahold Delhaize profiteren leveranciers van de toegenomen schaalgrootte. Ook is de organisatie erachter gekomen dat er verschillen tussen de inkoopprijzen zijn in België en Nederland. Dit wil het concern graag met terugwerkende kracht gelijktrekken vanaf 1 januari 2016.

Nederland
FNLI maakte onlangs bekend een klacht in te dienen bij de Stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken. De prijsonderhandelingen van Ahold Delhaize zouden indruisen tegen de Gedragscode Eerlijke Handelspraktijken. In deze code staat onder andere dat contracten moeten worden gerespecteerd en dat prijsverlagingen met terugwerkende kracht niet mogen worden opgelegd.

België
Niet alleen de Nederlandse brancheorganisaties komen in opstand, ook Belgische leveranciers zijn niet gelukkig met de gang van zaken. Zij zijn verenigd in BABM en gaven aan te twijfelen aan de naleving van de gedragsregels van de Supply Chain Initiative. De Belgische producenten hebben een brief met hun ongenoegen gestuurd naar de voorzitter van het zogeheten ketenoverleg. Tussen deze partijen zijn nu de gesprekken geopend. De insteek is om er gezamenlijk uit te komen.

Partner van Inkoperscafé:
Partner van Inkoperscafé:

Reacties

Partner van Inkoperscafé:
Sluiten

Inloggen met

of met e-mailadres